INDEMNITZACIÓ PER LESIONS PERMANENTS A CARREC DE LA SEGURETAT SOCIAL- ES POT PERCEBRE SENSE ESTAR TREBALLANT.

Aquesta indemnització a càrrec de la Seguretat Social, es sovint ignorada per aquells que se'n poden beneficiar. En poden ser beneficiaris treballadors de règim general que hagin patit lesions o deformitats per accidents de treball o malaltia professionals que comportin una pèrdua en la integritat física del treballador y que no arribin a constituir una incapacitat permanent.


Son quantitats que es paguen a un tant alçat, en únic abonament, d'acord amb un barem aprovat per l'INNS, es pot consultar el barem a OrdenESS/66/2013, de 28 de gener.


Com hem dit, sovint aquesta indemnització no es sol·licitada perquè el treballador reclama a l'agent causant del dany (l'empresa o un tercer). Però es pot sol·licitar a la Seguretat Social amb total independència de la resta de reclamacions.








On és produeix un major nombre de manca de reclamacions es en el sector d'aquells treballadors que pateixen la lesió quan no estan treballant per una empresa, però que estan en una situació assimilada al l'alta. Així poden tenir dret a percebre indemitzacions per lesions no invalidants ATURATS, EXEDÈNCIA FORÇOSA, EXEDÈNCIA PER CURA D'UN FILL, ...

La qüestió es interessant per aquells treballadors (estiguin treballant o no), ja que en els temps que corren on es pot deixar de banda la possibilitat de percebre ingressos. Si bé te una certa complexitat pel que fa a la seva tramitació administrativa.
Si teniu qualsevol dubte al que s’ha plantejat o qüestió al respecte, formuleu les vostres preguntes via correu electrònic i us respondre.



CONTACTE: CARLES PASTOR- ADVOCAT-
 

Comentaris